top of page
תמונת הסופר/תמומחי בקשר לטיפול

טיפול בכעסים ושליטה בהתפרצויות זעם - זה אפשרי!

מהו כעס? מהם כעסים? התחושות שאנו מרגישים, במיוחד במצבן הקיצוני יותר, תמיד מורכבות ביותר לדיבור. איך אפשר להסביר מהם הכעסים הללו שאתם חווים, שפתאום תוקפים אתכם בבת-אחת, בלי יכולת לעצור, לחשוב ולהבין – "מה בעצם קורה לי, למה אני כל כך מתעצבן?".

ההתמודדות עם כעסים אינה פשוטה, אבל גם אם אין לכם את זה כרגע – דעו כי זו מיומנות נרכשת. אפשר להתגבר על ולהתמודד עם הכעס העולה בכם. לא חייבים לתת לתופעה הזו להציף ולמלא אתכם, עד שאין מקום ומשהו מתפרץ החוצה בלי שליטה.


מרכז בקשר לטיפול, ההתמודדות עם כעסים אינה פשוטה, אבל אפשר ללמוד בטיפול להתגבר על הכעסים שמציפים ומתפרצים
ההתמודדות עם כעסים אינה פשוטה, אבל אפשר ללמוד בטיפול להתגבר על הכעסים שמציפים ומתפרצים

איך אפשר לדעת אם אני צריך טיפול בכעסים?

כעס הוא רגש טבעי לחלוטין, אשר כל אדם חווה בצורה כזו או אחרת. הבעיה עם כעסים מתחילה כאשר הם קיצוניים מאוד ובעלי אלמנט של חוסר-שליטה. זאת אומרת, כאשר הכעס משתלט עלינו, ולא אנחנו משתלטים על הכעס.

חשוב גם להבין שלא מדובר בתופעה מנותקת מן המציאות, זאת אומרת – כל אחד יכול להיות במצב של כעס חסר שליטה ברגע מסוים בחייו. הספרות המקצועית מתייחסת לכעס כבעיה באחד ממספר מצבים, כאשר העיקרים בהם הינם:

  1. כאשר מדובר במצב החוזר על עצמו שוב ושוב

  2. כאשר מדובר במצב הכולל פגיעה באחרים באופן ממשי

  3. כאשר האדם עצמו מעיד על כך שיש לו בעיה (בין אם יש עדות בפועל או לא)

  4. כאשר הסביבה (לרוב הקרובה) מעידה על אדם שיש לו בעיה באופן כרוני

  5. אם אתם מזהים אחד מן המצבים הללו בחייכם או בחיי יקירכם, ייתכן מאוד ואתם סובלים מבעיית כעס.


להתמודד עם הכעס לפני איבוד השליטה והתפרצויות הזעם

ניהול כעסים כשמו כן הוא – מדובר בעבודה הקשורה בניהול של משהו אשר אינו מנוהל. גם הטיפול בכעסים מכוון למקום של איבוד שליטה, ולא סתם. לכעס יש את היכולת לגרום לנו לאיבוד העשתונות. משמע המילה "עשתונות" היא מחשבה, במובן של היכולת לחשוב. איבוד העשתונות אומר שמדובר בפעולות אשר אינן נשלטות, ולכן פעמים רבות הכעסים מתבטאים באלימות – מילולית או פיזית, כלפי הסביבה או חפצים, ולעיתים גם כלפי עצמך.

רגשות הינן דבר קצת משונה, הן יכולות להתעצם ולהיחלש, ולא תמיד אנחנו מבינים מדוע וכיצד. אך דבר אחד ודאי, וזה עוד ידוע מימיה המוקדמים של הפסיכואנליזה וגילוייו של פרויד – כאשר מדחיקים ומדכאים רגשות קשים, כמו כעס, הם נוטים להתעצם ולהתעצם, ולבסוף גם להתפרץ החוצה באופן מפתיע.

עם כעס יש להתמודד, וחשוב לעשות זאת באופן אשר יאפשר לכם להתמודד עם הכעס עצמו, עם מקורותיו, ועם האופן שבו אתם מתפקדים במצבי כעס.


מהו טיפול בכעסים?

ישנן שיטות וגישות שונות להתמודדות עם כעסים. הגישה הנפוצה ביותר הינה התנהגותית קוגניטיבית (CBT), מאחר והיא מאפשרת לטפל בהתגלמות התופעה בזמן יחסית קצר ומוצלח. גישה זו נוקטת בעמדה כי למעשה אנו מפתחים הרגלים או דרכי חשיבה מסוימים, וכאשר מגיע הרגע אנו מגיבים באופן אוטומטי על בסיס אלו. אבל את ההרגלים שלנו אפשר לשנות, אפשר גם לפתח דרכי חשיבה אחרות. על ידי כך, ניתן למעשה לשנות את האופן בו אנו מגיבים או מתפקדים כאשר מופיע הכעס.

שיטות טיפול נוספות, כגון הפסיכולוגיה והטיפול הדינמי, מציעות הסתכלות מעמיקה יותר על שורשי הכעס. הרי רגשות, ובכללן כעס, הינן תגובות למשהו. הכעס נובע כתוצאה מכך שמשהו גרם לנו לכעוס. על ידי התמודדות והבנה מעמיקה יותר של גורמי החרדה, הלחץ או הכעס שפועלים ומפעילים את הנפש, ניתן גם להתמודד עם הכעס עצמו ותופעות אחרות המתלוות לכך.


אפשר להתמודד עם כעסים ולמצוא את הפתרון להשיב את האיזון לחייכם. מרכז "בקשר לטיפול" מציע לכם למצוא את המטפל הטוב ביותר לצרכים שלכם. על ידי זיהוי הצורך שלכם, והבנה של מיהו בעל המקצוע מתאים ביותר לחיפושכם,  נוכל לעזור לכם למצוא את המטפל הנכון עבורכם. מוזמנים להתקשר עוד היום, ללא התחייבות ותוך שמירה מלאה על דיסקרטיות – 077-5215080.



 

מקורות מידע:

0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page