top of page

*שיחת ההתאמה וההמלצה בחינם, ללא התחייבות ונשמרת בדיסקרטיות מלאה.

המליצו לי על המטפלים שהכי מתאימים לי

ציפור המייצגת - טיפול פסיכולוגי וטיפול רגשי באוטיזם, בקשר לטיפול

רוצה לקבל המלצה לטיפול פסיכולוגי ולטיפול רגשי פרטי לילדים ולמבוגרים הסובלים מאוטיזם ולהורים?

נתאים לך מטפלים פרטיים מנוסים בטיפול באוטיזם ובקשיים כמו שלך, שקרובים לאזור מגוריך ושזמינים עכשיו לעזור לך!

בשיחת טלפון, מתאמת טיפול פסיכולוגי תקשיב לקשיים הספציפיים שלך, ותמצא לך מתוך מאגר של 500 מטפלים מוסמכים ומהיכרות אישית, את המאצ' המדויק עבורך!

למה לדחות את הטיפול הרגשי אם אפשר לקבל המלצה אישית למטפלים באוטיזם? 

בהתחלה, החשש ש"זה זה" לא מרפה, באמת משהו בקצב ההתפתחות ובתקשורת לא "נורמלי"? בכל הדרך, אחרי אבחון האוטיזם והגדרה שהילד או הילדה מאובחנים כאוטיסטים על הרצף האוטיסטי עולים עוד המון קשיים רגשיים, לוגיסטיים, משפחתיים, חברתיים ועוד ועוד ועוד.

איך מתמודדים ביום-יום עם כל העומס הזה? 


כיום ברור, שטיפול פסיכולוגי עוזר להתמודדות, מספק כלים ותמיכה ומשפר את איכות החיים לילדים ולהורים.


למה לבזבז זמן בחיפושים בגוגל, בקבוצות תמיכה לספקטרום האוטיסטי או לקבל המלצות "משמועות"? במקום, אפשר פשוט לקבל המלצה אמינה, שמתאימה בדיוק לצרכים שלך ולרמת התפקוד של מי שאיתך. ניתן לך המלצה רק למטפלים שבדקנו, שמתמחים בטיפול פסיכולוגי באוטיזם לילדים ולמבוגרים שעל הרצף האוטיסטי, להורים ולמשפחה.

חבל לדחות ולוותר על הזכאות לטיפול פסיכולוגי הנכלל במסגרת הטיפולים הפרה-רפואיים.



באילו קשיים, טיפול באוטיזם יכול לעזור לילדים, למבוגרים ולהורים?

הורים רבים פונים אלינו למרכז בקשר לטיפול, ומבקשים המלצה לטיפול פסיכולוגי ולטיפול רגשי לילדים על הרצף האוטיסטי בתפקוד בינוני וגבוהה או לעצמם. מנסיון, טיפול מקצועי  "עושה סדר" בעומס המידע והמשימות, מספק תמיכה והקלה ונותן כלים להתמודדות עם רצף הקשיים שעולים בחיים עם אנשים על הרצף האוטיסטי. רבים פונים אלינו למרכז, ומבקשים המלצה שאפשר לסמוך עליה במצבים הבאים לדוגמה: 


  • טיפול בקשיי תקשורת ובהתנהגויות מאתגרות - טיפול בלקויות תקשורת לילדים, למתבגרים ולמבוגרים על הרצף האוטיסטי, בתפקוד בינוני וגבוה. שיפור יכולות אישיות ויכולות הקשורות במשפחה, במסגרות השונות, בבית הספר, בחברה ובכלל.

  • הדרכת הורים, אחים ובני משפחה - ייעוץ, ליווי והדרכה בהתמודדות עם סיטואציות משפחתיות; יצירת תקשורת, קבלה והבנה של האחות או האח שעל הרצף האוטיסטי; הגדרת איזון וגבולות בין בני המשפחה;  איתור מקורות תמיכה וכוחות במשפחה ומחוצה לה.

  • ייעוץ והכוונה לאבחון אוטיזם ולתסמינים - מתן מידע וברור תשובות לשאלות מטרידות כמו: האם ומתי אפשר לאבחן אוטיזם? איך מאבחנים אוטיזם לילדים ולמבוגרים? איך מגדירים אוטיזם בתפקוד נמוך, בינוני וגבוה? איך מתבטא אוטיזם? מה הסימנים לאוטיזם? ועוד. 

  • הדרכה וייעוץ בהתאמת מסגרות חינוכיות וטיפוליות - בירור התלבטויות ובחירת מענה לשאלות כמו: איזו מסגרת טיפולית, בית ספר וכיתת תקשורת מתאימים? איך לבנות תוכנית טיפול מתאימה? אילו זכאויות מגיעות מקופות החולים, מביטוח לאומי ובכלל? ואולי אפילו איך להשתלב בצבא, בעבודה ובחיים מחוץ לבית?

  • טיפול תמיכה וייעוץ לפני אבחון לתינוקות ולילדים - בשלב זה עלולות לעלות להורים חששות ושאלות כמו: איך מזהים תינוק אוטיסט? באיזה גיל אפשר לאבחן אוטיזם? מתי אוטיסטים מתחילים לדבר? האם ואיך מטפלים באוטיזם בגיל הרך? איך מרגישים ילדה או ילד עם אוטיזם? איך יודעים עם הילדה או הילד על הספקטרום האוטיסטי?

  • טיפול רגשי ותמיכה בשלב ה"בשורה" ובשגרת החיים - אבחון ילדה או ילד על הרצף האוטיסטי עלול להעלות רגשות כמו: הלם, אכזבה, כעס, חשש, אשמה, בושה, תסכול ועוד. טיפול פסיכולוגי יכול לעזור בהסתגלות לשינוי ובעיבוד הרגשות. הטיפול גם יכול לתמוך בהתמודדות עם העומס הרגשי, איזון עומס המשימות, ההסעות והטיפולים בילדים עם אוטיזם וביתר בני המשפחה, בנוסף לעבודה ולזוגיות. 


יש עוד המון קשיים. טיפול רגשי וטיפול פסיכולוגי יכולים לעזור מאוד להקל על המצוקות ולשפר את איכות החיים. הצלחת הטיפול תלויה במומחיות המטפלים בתחום האוטיזם ובעיקר בכימיה ובחיבור האישי. 




קצת מה זה אוטיזם, מה התסמינים ומה זה אבחון אוטיזם?

אוטיזם (Autism Spectrum Disorder - ASD, תסמונת הקשת האוטיסטית או הספקטרום האוטיסטי) זו הפרעה נוירו-ביולוגית התפתחותית. ההפרעה מתבטאת בקשיים בתקשורת ובאינטראקציה חברתית; ובדפוסים חזרתיים, בתחומי עניין מצומצמים ובהצמדות לסביבה מוכרת. לא סתם משתמשים בביטויים כמו: "על הרצף האוטיסטי" או "על הספקטרום האוטיסטי". אבחנות אלו משקפות את הקשת שבחומרת ההפרעה, (רמת תפקוד גבוהה, בינונית או נמוכה) ואת הטווח הרחב של התסמינים (מגוון ליקויים בתקשורת ובהתנהגות).  

בעשורים האחרונים חלה עלייה חדה בשכיחות של אבחון אוטיזם. לעליה זו הסברים רבים ומעניינים. אבחון אוטיזם נערך על בסיס מגוון קריטריונים קליניים. פסיכיאטרים או רופאים התפתחותיים ובנוסף פסיכולוגים הם אלו שמורשים לערוך אבחון אוטיזם. 

מחקרים מוכיחים שטיפול באוטיזם יכול להיות אפקטיבי לשיפור מיומנויות חברתיות, קוגניטיביות ורגשיות, ככל שמתחילים מוקדם יותר בטיפול. הטיפול הרגשי, הטיפול המשפחתי והדרכת ההורים עוזרים בהתמודדות עם קשיים רגשיים, עומס במשימות, מרחב ואיזון בין בני המשפחה, התאמת מסגרות חינוכיות ותעסוקיות ועוד ועוד. 




איך אדע שאקבל המלצה אישית למטפלים באוטיזם שבדיוק יתאימו לי?

סוד הצלחת הטיפול, בהתאמה ובכימיה למטפלים מתחיל בחיבור אישי וביכולת לסמוך על המטפלים שהם בעלי ניסיון בתחום הספקטרום האוטיסטי ומבינים את ההתמודדויות והקשיים הספציפיים בגידול ילדה או ילד על הרצף האוטיסטי או בחיים עם מתבגרים או מבוגרים עם אוטיזם. משפחות עם בן משפחה על הרצף האוטיסטי מתמודדות גם כך עם המון קשיים וטיפולים, לכן בחירה במטפלים רגשיים ובפסיכולוגים שלא מתאימים, רק עלולה להגדיל את התסכול, האכזבה ולבזבז זמן יקר

מה מיוחד בשיטת ההתאמה שלנו?

איך נתאים לך מטפלים מוסמכים המתמחים באוטיזם שבדקנו?

במאגר שלנו 500 אנשי טיפול מוסמכים ובינהם פסיכולוגים ועובדים סוציאליים המתמחים בטיפול באוטיזם לגיל הרך, לילדים, למתבגרים, למבוגרים, להורים ולמשפחות.

*עובדים סוציאלים ופסיכולוגים הם אלו שמוגדרים כמורשים לספק טיפול רגשי במסגרת הגדרות הזכאות לטיפול פרה-רפואי.


המטפלים באוטיזם מטפלים במגוון גישות לדוגמה: טיפול קוגניטיבי התנהגותי (CBT), ניתוח התנהגות (ABA), טיפול רגשי, טיפול קבוצתי, הדרכת הורים טיפול משפחתי ועוד.


כל אחת ואחד ממגוון המטפלים מוכרים לנו אישית, והם עברו תהליך של מיון קפדני

נמליץ לך רק על מטפלים בעלי ניסיון והתמחויות רלוונטיות בטיפול בקשיים כמו שלך.


ההתמודדות עם אוטיזם מאוד מורכבת. טיפול מקצועי וקשוב יכול מאוד להקל ולעזור בהתמודדות עם רצף הקשיים. הצעד הראשון כדי לתמוך ולעזור לעצמך ולמשפחה יכול להתחיל עכשיו ביצירת קשר.

אולי התובנות האלו גם יעזרו לך?

bottom of page