top of page
תמונת הסופר/תמומחי בקשר לטיפול

טיפול בחרדות סביב מחלת הקורונה

מגפת הקורונה תוקפת את האנושות בחודשים האחרונים, ואף אחד לא יודע מה יוליד יום. המגפה, שיש שהגדירו כאחת הסכנות הקיומיות המרכזיות בעידן הנוכחי. מדי יום אנחנו מוקפים בדיווחים המתייחסים להתפרצות הקורונה בארץ ובעולם, עם הנתונים המדאיגים לגבי מספר החולים וההרוגים. המגפה משפיעה על שגרת החיים שלנו ועלולה להביא להתרסקות כלכלית של אינספור בתי עסק ומשפחות בישראל.

המידע שהובא כאן, שהוא עובדתי במהותו, מסביר מדוע נראה שאצל רבים מתפתחות חרדות הנוגעות למגפת הקורונה. במאמר הבא נתייחס להיבטים השונים של החרדות ולצעדים שניתן לעשות על מנת להפחית אותן.


פסיכולוגים ומטפלים רגשיים מומלצים לטיפול בחרדה מקורונה, מרכז בשר לטיפול
חרדה מהקורונה - נשארת גם הרבה אחרי

מקור החרדה של הקורונה

לא צריך להיות מומחה בנושא כדי להבין מדוע מחלת הקורונה מעלה חששות ופחדים, ברמת המיקרו והמאקרו כאחד. מדובר במגפה משמעותית, שכבר עכשיו הנזקים שלה ברורים – והפתרון לא נראה באופק. מומחים רבים מדברים על עשרות או אפילו מאות אלפי מתים ברחבי העולם, או על כך שרוב האוכלוסייה תידבק בנגיף (גם אם נראה שאצל רובם התסמינים יהיו קלים יחסית עד לא קיימים). החשש שהמחלה תפגע באדם מסוים או בקרובים לו נראית בלתי נמנעת, ואצל חלק מהאנשים היא עלולה להתפתח לכדי חרדה לכל דבר ועניין. חשבו על אנשים הנמצאים בקבוצת הסיכון, או כאלו החרדים לבני משפחתם הפגיעים יותר.

האדם מטבעו נוטה למצוא ביטחון במה שהוא מכיר, וחש חרדות כאשר הוא נתקל בבלתי ידוע ובבלתי צפוי. נגיף הקורונה, למרבה הצער, עונה נכון להיום על ההגדרה הזו בדיוק. טרם נמצא חיסון או טיפול יעיל לתסמיני המחלה, וייתכן שיעברו חודשים ארוכים עד שזה יקרה. חוסר המודעות הזה, לצד העובדה שהקורונה מתפתחת באופן דינמי ולא מוכר כמעט בכל שנה, עלולים להשפיע גם על הרגועים שבבני האדם.


ההשפעה הכלכלית הבלתי נמנעת

לחששות הבריאותיים ניתן להוסיף את אלו הכלכליים, שכבר עכשיו ברור שהפכו למוחשיים. יש ענפים שנפגעו פגיעה אנושה ממשבר הקורונה, כאשר הדוגמאות המובהקות הן ענפי התיירות והתרבות. אנשים אשר מחויבים להישאר בבידוד על פי הנחיות משרד הבריאות (וייתכן שבקרוב מאוד כל אזרחי ישראל יתבקשו להישאר בבידוד) חווים כמעט תמיד פגיעה כלכלית. במצבים הקיצוניים, מדובר בחודשים ארוכים בהם אין לאדם למעשה את היכולת לעבוד.

המצב הכלכלי בישראל כבר כך אינו פשוט, עקב הוצאות המחיה הגבוהות, משבר הדיור המתמשך ועוד. אם מוסיפים לכך אנשים שפוטרו, יצאו לחופשה ארוכה ללא תשלום או רואים את העסק שהם בנו קורס לנגד עיניהם, אפשר להבין למרבה הצער את הצד הזה של החרדות.


אז מה עושים?

הטיפול הפסיכולוגי בהשפעת מגיפת הקורונה נחשב למורכב מכיוון שמדובר במצב חדש, שממשיך להתפתח מדי יום. אולם כבר עכשיו ברור שיש לפסיכולוגים ולמטפלים בתחומים מקבילים אחרים את היכולת לשפר את מצבם של אלו הפונים אליהם. חלק מרכזי מהטיפול הוא ניסיון להקיף את המטופל במחשבות אופטימיות וחיוביות יותר, לדוגמה רמת הסיכון הנמוכה של נגיף הקורונה עבור החלק הארי של האוכלוסייה. 

טיפולים אחרים עשויים להדריך את האדם כיצד להתנהג בתקופה של שינויים, חוסר ודאות וחוסר יציבות, כפי שהתקופה הנוכחית מציעה. דגשים נוספים הם פן התקשורת הבין אישית, למשל היחסים המשפחתיים או קבלת תמיכה מהסביבה הקרובה. 


"בקשר לטיפול" הוא מרכז מומחים, שפועל מאז 2007. המרכז שם לו למטרה להתאים לפונים אליו מטפלים ופסיכולוגיים על פי הצרכים הספציפיים שלהם, בין אם מבחינת תחומי ההתמחות של אנשי המקצוע, ההכשרה האקדמית שלהם, האוכלוסיות להם הם מסייעים, המיקום הגיאוגרפי ועוד. פנייה למרכז, שאינה כרוכה בתשלום או בהתחייבות להמשיך עם הטיפול, יכולה לכן להיות נקודת ההתחלה שלכם בדרך למניעת חרדות הקשורות לקורונה או התמודדות עם חרדות קיימות.

לקריאה נוספת:



0 תגובות

Comentários


bottom of page